De Opvoedkaravaan is een gezamenlijke activiteit van alle beroepskrachten die in Dijk en Waard werken met ouders, jongeren en kinderen.

De eerste 1000 dagen

De “eerste 1000 dagen” van je kind zijn bepalend voor de toekomstige ontwikkeling en gezondheid. Dat begint dus al vóór de conceptie totdat je kind twee jaar oud is.

Kinderwens?

verloskundigen

Zorg dat dat je zo gezond mogelijk start aan een zwangerschap. De verloskundige kan je hierbij helpen.

Kinderwens? Maak een afspraak voor het kinderwensspreekuur bij: Zonwaard, Verloskundigenpraktijk Heerhugowaard, de Zon of bij Het geboortehuys

Hulp aan huis

De fijne gesprekken met de vrijwilliger laten me voelen dat ik een goede moeder ben

Home-Start weet voor welke uitdagingen en kansen een gezin kan komen te staan. Problemen met een van de kinderen? Weinig contact met vrienden of familie? Een steuntje in de rug nodig? Ervaren en opgeleide vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen

Meer informatie

Doe ik het wel goed als moeder?

Wat voor vader wil je zijn?

vaderschap

Vier portretten van vier vaders: recht in de camera vertellen zij openhartig over de waarde van vaderschap, een beeld dat mede gevormd werd door hun eigen vader.

Vier portretten van vier vaders: recht in de camera vertellen zij openhartig over de waarde van vaderschap, een beeld dat mede gevormd werd door hun eigen vader.

Bekijk de video's
Buurtgezinnen

Buurtgezinnen bestaat sinds 2015 en is actief in meer dan 125 gemeenten. Er werden al meer dan 5.000 matches tussen gezinnen gemaakt.

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Meer informatie

Opvoeden doen we samen